10. mars 2014

Lett Genser
Egostrikkprosjektet for Februar har ligget ferdig i over en uke - jeg har bare ikke fått somlet meg til å ta bilder av det i dagslys. Ut av mangel på fotograf får bilder av genseren i bruk komme på et senere tidspunkt. Jeg er i hvert fall veldig fornøyd med genseren, og gleder meg til å ta den i bruk, den må bare en snartur innom fryseren for å få bukt med mohairgarnet! :)

Genseren er strikket etter Pickles' sin oppskrift på Lett Genser. Oppskriften er lett å følge og resultatet er en utrolig lett og myk genser! Jeg har strikket med en tråd Abuelita Baby Merino Lace, som jeg har hatt liggende i garnskuffen en god stund, og en tråd Pickles Silk Mohair. Baby merino selges ikke lenger av Pickles, men har samme strikkefasthet som 3-tråds merinoen. Resultatet ble kjempe fint, og spillet mellom den dype blåfargen i merinoen og den mørke fargen i mohairsgarnet er nydelig! Fargen kommer ikke helt til sin rett på bildene. Som jeg nevnte i forrige innlegg gikk jeg tom for mohair i det jeg begynte på vrangborden i halsen. Heldigvis hadde jeg en rest mørkeblå mohair kidsilk liggende. Det er et litt tykkere garn, men gav ikke veldig synlige resultater på halskanten. 

Jeg har lagt inn ekstra lengde i bolen på genseren - ca 6 cm, og jeg synes ikke det hadde gjort noe om den var enda noen centimeter lengre. Ermene er strikket etter oppskriften, men skal jeg strikke den igjen kommer jeg til å legge til ekstra lengde her og. Med ekstra lengde ble det akkurat ikke nok med 3 nøster Silk Mohair - men det var mer enn nok med 200 gram Baby Merino. 

Dette er mitt bidrag i Pinnekroken sin Februarutfordring med temaet "Egen Luksus".

4 kommentarer:

 1. Så fin genseren din ble! Jeg begynte også på denne genseren til meg selv, men prosjektet stoppet opp fordi jeg syntes det ble så vanskelig å strikke med så tjukke pinner. Men får litt lyst til å gi den en sjanse til når jeg ser din flotte genser! :)

  SvarSlett
 2. Dette ser ut som en utrolig deilig og fin genser! Kjekt med egostrikk:)

  SvarSlett
 3. Så deilig med genser på tykke pinner. Den ser kjempegod ut :)

  SvarSlett
 4. Nydelig genser i veldig fin farge :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...