27. januar 2014

Søte små ugler


Min lillesøster har lenge ytret ønske om ugleluer til mine to nieser - særlig nå etter at jeg har begynt å hekle. Hun sendte meg til og med oppskriften fra bloggen "Repeat Crafter Me". (Bloggen har forøvrig mange andre flotte hekleoppskrifter - anbefaler en titt!). Ugleluene er kjempe søte - og hvem klarer vel å motstå hyggelig hekle- eller strikkemas?


Oppskriften er enkel å følge, og jeg forsøkte meg på første utgave i god tid før jul. Desverre tok det lang tid før jeg forstod meg på størrelsene i oppskriften. Den første luen jeg heklet brukte jeg Drops Lima og heklekrok 5, men størrelsen "toddler/preschooler", som burde være passelig til 3 åringen, fikk jeg ikke en gang tredd nedover hodet på hun som var 6 måneder!

Etter at jeg byttet garn til Drops Nepal, som er tykkere enn Lima, begynte luene å bli litt større. Likevel traff jeg ikke helt på størrelsen, og har måttet justere en del for å få en passelig størrelse. Den grå og hvite luen over er heklet etter størrelsen "3-6 mnd" med en ekstra omgang på slutten. Denne ble gitt bort i gave på babyshower, og forhåpentligvis passer den babyen de første månedene. 


Den lilla luen over og den rosa luen under er heklet til min venninnes datter og min niese som begge er 8 måneder. Her brukte jeg størrelsen "Toddler/preschooler", og la også inn her to ekstra omganger for å få litt mer lengde på den. Den sitter bra på begge to - og er nok passelig utover våren!


Luen til 3åringen er heklet etter størrelsen "Teen/adult". Igjen har jeg lagt inn noen ekstra runder nederst på luen, men ser i ettertid at luen godt kunne hatt en eller to runder til - den er litt i knappeste laget!

Det var ikke barebare å få til bilder av en tøyeste storesøster som akkurat var hentet i barnehagen, og en lillesøster som helst ikke skal ha noe på hodet - men det ble noen herlige blinkskudd av de to søstrene!


7 kommentarer:

 1. Så søte luer og sjarmerende barn:) Det er ikke alltid så lett å skjønne seg på disse størrelsene..

  SvarSlett
 2. Kjempe fine luer! Og ikke minst herlige mottakere! :)

  SvarSlett
 3. Så søte luer og ikke minst kjempesøte modeller :)

  SvarSlett
 4. De var bare utrolig herlig!! Både luene og modellene:-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...