2. februar 2014

Perlestrikket genser


Endelig fikk jeg ferdig julegaven til lillesøster! Genseren rakk ikke bli helt ferdig til å legges under treet - til tross for stormstrikking på lille julaften. Genseren måtte derfor gis bort uten ermer, og det siste ermet har tatt unødvendig lang tid å få ferdig og montert. 


Oppskriften er fra DIY-heftet til Sandnes Garn som kom ut i høst. Jeg ble stående å bla i heftet en gang jeg var innom garnbutikken og slo ihjel litt tid mens Anders var innom Jula. (Synes forøvrig det er veldig god senterplanlegging å plassere garnbutikken og Jula ved siden av hverandre!) Jeg falt for flere av oppskriftene i heftet, og ikke minst garnet - Sandnes Soft Alpakka. Det blir nok et egostrikk fra heftet i løpet av våren. Genseren er lett og myk, og jeg håper passformen holder seg grei i bruk, at den ikke siger for mye. Mintfargen på garnet er også helt fantastisk!


Genseren strikkes rundt på pinne 6 og 8, og har derfor mindre montering enn Skappelgenseren. Ermene er strikket lenger enn oppskriften, da lillesøster ønsket en oppbrettskant fremfor den lange ribbekanten i oppskriften. Jeg har strikket størrelsen small - og de 250 grammene som er beregnet i oppskriften holdt akkurat. Det var knappe 50 cm garn igjen da genseren var ferdig. 

 

6 kommentarer:

 1. Så fin genser! Perlestrikk er så dekorativt når man strikker med litt tykke pinner. Fargen var bare knallfin!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg falt skikkelig for fargen! Og genseren ble veldig fin - kunne gjerne beholdt den selv ;)

   Slett
 2. For ei heldig lillesøster! Genseren var kjempefin i herlig mintfarge! Dette heftet var nytt for meg, og her var det mye lekkert..

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det - ble en veldig fornøyd lillesøster, og en litt misunnelig storesøster ;) Synes det er mange fine oppskrifter i heftet! Liker at det er enkle og kjappe prosjekter på tykke pinner - har veldig lyst på genseren på forsiden, den ser fantastisk ut! =D

   Slett
 3. Hei. Genseren var kjempefin! Vet dette innlegget er ganske gammelt nå, men jeg lurer på hvilket DIY-hefte du fant denne genseren i? Linken du har lagt ut fungerer ikke lengre. Tenkte å bestille heftet på nett, men dumt å bestille feil... Håper du kan hjelpe meg :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Tross gammelt innlegg og lite oppdatert blogg får jeg fortsatt varsel på mail ved kommentarer =) Hyggelig å se at det fortsatt er noen som kommer innom! Du finner genseren i hefte nr 1316. God strikking!

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...