19. desember 2012

Islenderlue


 Som nevnt har det blitt en del luestrikking i det siste - enkle og raske prosjekter som er flotte julegaver til alle mennene i familien! Disse Islenderluene er strikket etter Arne og Carlos' mønster i Dale Garn sitt mønsterhefte 234. Enkle mønster å strikke men gir et flott resultat og ser mer avansert ut enn det er.


Da jeg strikket Spaceinvadersluen synes jeg luen ble litt stor og baggy og valgte heller å tilpasse mønsteret når jeg nå strikket lue til pappa og morfar. Som alternativ til Freestyle har jeg strikket i Smart med mindre pinner og flere masker.


Den grå luen er strikket med 108 masker på pinnene, mens den blå er strikket med 120. Etter 8 omganger med ribb på pinne nr. 3 har jeg byttet til 3,5 og fulgt mønsteret i oppskriften i ca 14 cm. 

Deretter har jeg startet felling etter følgende metode: 
1 pinne 10r 2r sammen etter fulgt av to pinner uten felling, dette er gjentatt to ganger med 1 mindre rett før felling for hver pinne. Deretter har jeg striket annenhver pinne med felling frem til jeg har hatt 10 masker igjen på pinnene - snurpet sammen og festet!

10 kommentarer:

 1. Så fine luer! Mannebeina i huset fikk denne og er veldig fornøyd :)

  SvarSlett
 2. Så fine luer! Likte også veldig godt Lykke i skogen-lua i forrige innlegg :) Jeg kunne også tenke meg å strikke den tett-i-flett-halsen du la ut bilde av under, og når jeg ser hvor fin din ble, så har jeg ikke mindre lyst, for å si det sånn ;) Men så var det alle de andre tusen prosjektene jeg også har lyst til da ;) God romjul videre!

  SvarSlett
 3. Mange flotte luer og den brune halsen var flott. Jeg følger nå bloggen din og du er velkommen inn på min :)
  Hilsen Beth

  SvarSlett
 4. Hei igjen, jeg ble så inspirert av Pinterest etter jeg leste ditt innegg :) Jeg har laget meg en profil men klarer ikke å verifisere nettstedet mitt ?? Legger det inn med com tilslutt. laster opp HTML men hva gjør jeg så?? Har laget meg knapp på bloggen ...Får bare beskjed om error 404 fra pinterest
  Har du et råd?
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
 5. Hei Lisbeth! Så hyggelig at du har vært innom =) Når det kommer til Pinterest er jeg ingen ekspert, har kun laget meg en profil for å samle strikkeoppskrifter (og nå også oppussingsinspirasjon). Vet ikke helt hva du mener med å verifisere nettstedet? Er det i forbindelse med knappen på bloggen din? Den har ikke jeg - så det må jeg se om også jeg får til! =) Håper du finner ut av det! Jeg er flittig bruker av "Pin it"-knappen som legger seg i verktøylinjen i nettleseren - helt genialt!

  SvarSlett
 6. Har fått det til nå. Men må laste opp den pin it som skal på verktøylinjen også :)))) Har ikke helt fått taket på alle disse nye ordene ennå, men det kommer vel litt og litt :)

  SvarSlett
 7. Har fått "Pin it" knappen på bloggen men du skriver at den legger seg på verktøylinjen hmm, jeg finner den ikke ? Ellers trykker og pinner jeg over alt...Dette kan jeg :) NOT...Hahaha

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha.. Husker jeg strevde litt selv med å komme inn i dette. Hvis du går inn på linken her: http://pinterest.com/about/goodies/ Da laster du ned en "Pin it" knapp på verktøylinjen, neste gang du er inne på en side eller en blogg og du ser et bilde du vil "pinne" så trykker du enkelt på denne knappen og kan velge hvilken mappe du vil legge bildet og det lagrer seg på din Pinterest profil =). Om du er inne på en strikkeblogg anbefaler jeg at du går inn på selve innlegget før du pinner slik at du lettere finner tilbake igjen, siden det i bildet som legger seg på pinterest-kontoen din legges en link tilbake til siden du hentet bildet fra. Håper dette ga mer mening og at du finner ut av det! =)

   Slett
 8. Takker for tips, jeg la den bittelille Pin it først på bloggen min så dro jeg den rett å slett opp på verktøylinjen :))) Og under over alle under ...Den ligger der !!! Du beskriver det godt her, det var oppklarende for meg :) Tusen takk, Jeg følger bloggen din den er fin :) Ha en fin dag, hilsen Beth

  SvarSlett
 9. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...