9. januar 2014

Dobbeltradet jakke


Oj det gikk visst lang tid mellom innleggene her! November og desember ble preget av julegavestrikk, og en del sisteliten strikk. Med mange nysgjerrige innom bloggen ble jeg desverre nødt til å vente med å legge ut bilder av disse prosjektene til etter julaften - og plutselig har dagene flydd av sted! I stille perioder på bloggen er jeg fortsatt aktiv på instagram - følg meg gjerne der også: @Strikkeganga.


Denne jakken ble strikket til min yngste niese til jul. Den er strikket etter Lene Holme Samsøe sin oppskrift i heftet "Babystrik på pinde 3,5 - 4". Heftene til Lene anbefales veldig - det er så mange fine oppskrifter! Det står mye på strikkelisten min derifra, jeg må bare finne flere strikketimer i døgnet for å få tid til alt.


 Jakken er strikket i dobbel Dale Baby Ull på pinne 3,5. Det skulle egentlig være et retsegarnsprosjekt, men typisk nok måtte jeg avgårde til garnbutikken ikke mindre enn to ganger for påfyll! Det gikk med rett i overkant av 5 nøster. Kanten rundt ermene og kragen er heklet med Drops Alpaca Silk. Strikket i str 9-12 måneder har prinsessen på 7 måneder litt å vokse i, men med gode oppbrettskanter er det forhåpentligvis ikke lenge til den kan taes i bruk.


Knappene ble funnet på knappeglasset, og er tidligere bestilt fra ebay. Anbefaler virkelig å søke etter knapper på ebay - så mye fint å finne, og til en brøkdel av prisen på butikken! Det er enkelt å komme i gang, og så utrolig mye fint å finne - det vanskeligste er ofte å begrense seg. 

5 kommentarer:

 1. Dette var en nydelig jakke! Veldig fint med grå og lilla:)

  SvarSlett
 2. Så fin jakke. Likte veldig godt de lilla detaljene :)

  SvarSlett
 3. Så snill du er, denne kåpen er kjempe fin :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! En fin lilla kåpe låg i bakhodet når jeg valgte oppskrift - takk for inspirasjon! =)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...