18. november 2013

Baby Booties


Jeg har lenge hatt lyst å lære meg å hekle, men har aldri tatt meg tid til å sette meg ned å lære det ordentlig. Jeg har tidligere strevet meg gjennom forskjellig heklekanter på ulike plagg, og hver gang har jeg plages like mye. Jeg har lovet meg selv å sette meg ned med heklekrok og garn for å lære hvordan det skal gjøres, men ikke kommet så langt -  det er som regel et nytt strikkeprosjekt som frister.  


For noen uker siden bestemte jeg meg, og satt meg ned sammen med youtube, ulike blogger og bøker for å finne ut av heklekunsten. Jeg begynte likegreit rett på en oppskrift, og googlet meg frem til Mon Petit Violon sin oppskrift på baby booties. Oppskriften er skrevet på engelsk, men sammen med google og youtube kom jeg meg gjennom det til slutt. I ettertid har jeg prøvd meg på andre oppskrifter på både engelsk og norsk, og jeg føler faktisk at ofte er de engelske oppskriftene mer beskrivende og forklarende - noe som trengs for oss nybegynnere!


 Det tok litt tid å komme inn i, og jeg skal innrømme at den første skoen ble heklet og rekket opp både to og tre og fire ganger før jeg kom i mål med et resultat som såg noenlunde ok ut. Etter hvert som jeg har kommet mer inn i det går skoen litt av seg selv - og det er gøy å se hvor raskt hekletøyet vokser og former seg. Jeg synes nesten det vokser litt raskere enn strikketøyet (?).


Bootiesene er heklet med Drops Merino Extra Fine på krok 3.5. De øverste grå er heklet i størrelsen 6-12 måneder, mens de lyse er 0-6 måneder. 

7 kommentarer:

 1. Så gøy når man lærer seg nye ting! Veldig fine babysko :)

  SvarSlett
 2. Kjekt å lære seg en ny teknikk! Jeg har planer om å utforske hakking etter at julegaveproduksjonen er ferdig;) Veldig fine babybooties:)

  SvarSlett
 3. Svar
  1. Disse to er allerede gitt bort - men skal ordne et par til deg ;) Send meg en mld med fargeønske du ;)

   Slett
 4. Super søte!

  PS jeg har lyst til å komme i kontakt med deg på mail men kan ikke finne en emailadresse - kan du sende meg en mail på heidi@woolspire.com eller heidi@wool-rocks.com?

  SvarSlett
 5. Så fine booties!Elsker knappene på de gråe :)

  SvarSlett
 6. Så søte! Nydelige knapper! Kjekt å lære noe nytt, dette mestret du godt:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...