6. oktober 2013

Mariussett


Til dåpen til niesen hadde jeg i tillegg til kjøreposen planlagt en mariusdress. Som vanlig begynner jeg ofte på nye prosjekter når impulsene treffer meg, og mariusdressen ble nedprioritert en periode og ble påbegynt litt for seint. Likevel gikk jeg i gang med godt mot og hadde funnet ut at jeg skulle rekke å komme i mål i tide - så lenge alt gikk etter planen.


Bare dager før helgen oppdaget jeg da jeg skulle maskesammen skuldrene at jeg hadde klart å felle for hals på baksiden av dressen! Utrolig typisk - og det var ingen annen løsning en å rekke opp de øverste radene og strikke på nytt. Denne delen er strikket frem og tilbake - og vrangrunden virket som å ta en halv evighet.


Fredag kveld manglet det fortsatt en arm, men jeg dro til mamma for å få hjelp til å klippe opp til knappestolpe og ermer, og få videre instruksjoner for monteringen. Det ble noen dramatiske minutter på kjøkkenet med klipping på feil side av sykanten, men supermamma ordnet opp og resultatet ble likevel bra! All ære til alle dere som tørr å klippe i strikketøyet - jeg kjenner at det blir noen år til jeg tar på meg det ansvaret på egenhånd. 


Seint lørdag kveld måtte jeg innse at slaget var tapt - da var ermene sydd i og jeg hadde akkurat plukket opp masker for halskanten. Jeg var ikke villig til å ofre nattesøvnen. I stedet la jeg et kort med bilde av en mariusdress og tråder for å vise fargevalget oppi gaveesken. Og siden dressen først ikke ble ferdig i tide, tok jeg meg tid til å strikke en matchende lue og tøfler!


Stay-on babysokkene er strikket etter oppskriften til Skorpionens hjørne. Det loves at sokkene sitter godt rundt foten og at den vanskelig sparkes av - håper den holder ord!


Både dressen og luen er strikket etter oppskrift i Sandnesgarn sitt hefte "Klassikere 0-4". Jeg har strikket i str 6 mnd, men har lagt inn ekstra lengde både i beina og armene, så håper at den kan brukes gjennom hele vinteren. Oppskriften er beregnet på Sisu, som jeg har byttet ut med Drops Fabel. Fabel har samme strikkefasthet som Sisu, og kjempe mykt og deilig.  


Dette blir mitt bidrag i Pinnekroken sin Oktoberutfordring med tema "Noe som varmer"

8 kommentarer:

 1. Det var ein stilig dress. Kjempetøff, og skjønner at du trenger kyndig hjelp til montering. Det er nifst. Gjer det berre når det er apsolutt påkrevd og da blir eg mega stressa. Men har ingen som kan hjelpe meg. regner med at mottaker vart godt fornøgd eg ja. Lykke til med neste prosjekt. klem

  SvarSlett
 2. Kjempe flott dress :) Herlig farge valg!

  SvarSlett
 3. Denne var nydelig, likte fargene :)

  SvarSlett
 4. Flott dress i grå og rosa!! Nyyyydelig gave, den blir nok en favoritt:)

  SvarSlett
 5. For en flott dåpsgave! Fargekombinasjonen var kjempefin:)

  SvarSlett
 6. Nydelig sett!
  Bruker også å dra tl mamma når noe må syes og klippes i ;) Men tror jeg må mote meg opp og prøve selv snart..

  SvarSlett
 7. For en utrolig søt dress! Fine farger og søte knapper. All ære til de som klipper i strikketøy, det tør ikke jeg! Det er dumt da, for jeg drømmer jo om å lage slike dresser, og kofter og slikt. Kanskje om noen år, som du sier ;)

  SvarSlett
 8. For et nydelig babysett. Og så herlige farger :o)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...