16. juli 2013

Maltes vinterjakke


Det er litt baby-boom rundt oss for tiden - og jeg synes noe av det kjekkeste å gi i barselgave er hjemmestrikk. Det finnes så utrolig mange søte små plagg der ute i strikkeverden - og når en ikke har egne å strikke til må man strikke til andres. I tillegg liker jeg at det er en unik gave som det ligger mye arbeid og tanker bak.


Denne gangen er det en liten gutt som er kommet til verden og jeg måtte frem med guttefarger og disse supersøte kanin-knappene. Knappene er et kupp fra ebay - og heldigvis er det fortsatt flere igjen i knappeglasset som kan brukes på andre plagg senere. Jeg har falt helt for de, og jeg kjenner en liten snuppe som nok ville likt en kanin eller to på et plagg.


Jakken er etter oppskriften Maltes Vintersett fra Pickles. Jeg har strikket i Drops Merino Extra Fine, som skal ha samme strikkefasthet som Pickles Extra Fine Merino, men garnet er litt tykkere og jakken er dermed blitt litt større enn planlagt. Jeg har fulgt oppskriften til størrelsen 6-9 måneder, men synes det virker mer som en 9-12 minst, om ikke den er enda større. Men det kan hende jeg tar feil - det er bare så rart at disse bitte små vesene skal vokse så mye kun i løpet av noen måneder. Oppskriften er hvert fall enkel å følge, og med tykke pinner og dobbelt garn er dette et raskt prosjekt - anbefales!


4 kommentarer:

 1. Lekker jakke. Må inn å se på oppskrifta på denne.
  Klem

  SvarSlett
 2. Det var ei lekker og god jakke. Må legge den der i kanskje strikke lista.

  SvarSlett
 3. Helt enig, hjemmestrikk til baby er både varm og personlig på mange vis. Helledussen så mye flott du lager. Og så kjapt da!!! :) Motor på pinnene, hihi! ^_^

  Tusen takk for koselig hilsen hos meg. Jeg fulgte oppskrift på Hello Kitty-lue, men strikket med Drops Extra merino fine og pinner 4,5 mm. Oppskriften sier dobbel tråd babyull på pinner 5mm, så jeg tenkte at det måtte bli ca likt. Passer helt topp :D

  God helg!
  Eli Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for svar! Luen var allerede på pinnene da du svarte - rart det der hvordan enkelte ting bare må begynnes på med en gang. Det ble pinne 5 og Extra fine, og det ser ut til å passe bra det og! =)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...