7. februar 2014

Hjertelue med sløyfeNiesen min er, i likhet med sikkert de fleste andre på hennes alder, veldig opptatt av Karsten og Petra - både filmen og tv-serien. Da hun overnattet hos oss i høst stod episodene på repeat, og Anders gikk å nynnet på sangen om Duestien Barnehage i flere dager etterpå. Da traileren til den nye filmen, Karsten og Petra på vinterferie, kom for noen uker siden, ble jeg inspirert til å strikke en lue lignende den som Petra bruker i filmen. Luen til Petra ser ut til å være maskinstrikket, men jeg har fått til en ganske god etterligning synes jeg i hvert fall selv! Jeg liker ekstra godt at luen har en sløyfe i toppen i stedet for dusk!Luen er satt sammen med inspirasjon fra både her og der, så jeg tenkte å prøve å få skrevet ned en liten fremgangsmåte. Jeg har strikket med Viking Superwash på pinne 3 og 3,5, men andre garn med tykkelse 22-24 masker per 10cm gjør nok samme nytten! 

For størrelse ca 3-5 år har jeg lagt opp 100 masker på pinne 3 og strikket vrangbord - 1 rett 1 vrang i ca 3cm. Deretter har jeg byttet til pinne 3,5, og strikket en omgang rødt før jeg begynte på hjertemønsteret. Jeg har fortsatt med hjertemønsteret til arbeidet måler 20 cm før jeg begynte felling. Felling har jeg gjort ved å strikke to masker rett sammen en hel omgang, en hel omgang uten felling, og så to masker rett sammen. Deretter har jeg trekt tråden gjennom de gjenstående maskene.

Sløyfen er strikket med glattstrikk frem og tilbake på pinne 3,5. Legg opp 10 masker og strikk 1 rille, deretter strikkes glattstrikk i 10 cm (1 pinne rett, 1 pinne vrang). Strikk så en rille og fell av. Sløyfen snurpes sammen på midten, og surr tråd rundt. Fest sløyfen i toppen av luen! 
Som dere ser på bildene er det ikke mye som minner om vinter her i Bergen - men jeg krysser fingrene og håper det kommer snart!

10 kommentarer:

 1. Så utrolig søt lue, og gøy at du legger ut oppskrift!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det - håper den er til hjelp og at den er forståelig =)

   Slett
 2. Så fin denne luen var! Takk for oppskrift! Jeg har ikke sett den nye filmen, men jeg har et tantebarn som har helt dilla på Karsten og Petra, kanskje jeg skulle laget en slik lue til henne?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tipper det er midt i blinken da ja! Det var hvert fall stor stas her, hun ringte meg på facetime før hun skulle i barnehagen og var storfornøyd! =)

   Slett
 3. Utrolig stilig! Denne frister å få på pinnene, men til hvem? jaja kanskje gavekurven trenger påfyll? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Alltid kjekt med noen kjappe små prosjekter til garnkurven - og så er den jo så søt med sløyfen! :D

   Slett
 4. Skrev om denne tidligere i uka! Viste denne ville bli en suksess:) Luen er kjempe søt. Tror også den i filmen er maskinstrikket, med skjerf også. Luen din ble kjempe søt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morsomt at du har spådd trenden! Jeg er enig med deg, tror nok det blir en del hjerteluer på pinnene rundt omkring fremover. Det var hvert fall veldig populært hos min lille niese! =)

   Slett
 5. Kjempesøt! Denne kan det nok hende at kommer på pinnene hos meg☺

  SvarSlett
 6. Hei jeg strikke denne luen etter ditt mønster, tusen takk!! Har lagt den ut på Ravelry her: http://www.ravelry.com/projects/Sigridb/petras-lue

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...